надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

вторник, декември 11, 2018

Коледният панаир на книгата в НДК ще посрещне румънските романи за Каварна и Балчик

Кътчета от Морска Добруджа ще бъдат представени на Коледния панаир на книгата, който се провежда в София в НДК през периода 11-16 декември. Очаква се в събитието да се включат над 160 участници от България и чужбина. На панаира има 160 щанда, разположени на 6 етажа, които ще посрещнат любителите на книгите.  Тази година Франкфуртският панаир на книгата е един от партньорите на събитието.
По покана на Министерството на културата и Румънското посолство на 46. Международен панаир на книгата ще участва и преводачът от румънски и английски Христо Боев, който ще е водещ на две събитие. На 14 декември от 17. 00 на румънския щанд ще бъде премиерата на романа на Флорин Иримия „Дефект“, а на 15 декември от 12. 00 на Кръгла маса преводачът ще презентира четири свои преводни текста – „Рускинята“ на Джиб Михaеску, „Когато светът беше невинен“ на Йоана Първулеску и романите за Каварна и Балчик – „Произшествието“ на Михаил Себастиан и „Йоана“ на Антон Холбан.








Няма коментари:

Публикуване на коментар