надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

четвъртък, февруари 03, 2011

Закриват ансамбъл "Тракия" в Пловдив

Когато се затриват символи - на Олимп негодуват. Планината дала съществуването на музи, герои, битки, интриги, превъплъщения... Философията на древните гърци се свързва с музиката на сферите. Музиката на сферите е оня баланс около нас, който е вмешателство на рационалното (парите нужни за ансамбъла) и идеалното (движението и пластиката на танцьорите). Превесът на едното над другото – извежда човека от нужната му атмосфера и нормална среда…
Гледах интервю с един музикант от ансамбъла. Казва, че свири на работа, у дома… събужда се вечер и пак започва да свири!
Танцьорите, които поддържат „баланса” на пловдивските общински съветници (и нашия) получават по 360 лв. заплата на месец. Това е цената.
Опасно е да се гневи Зевс в подножието на любимите му земни места… Да се отнемат любимите му жени (скрити от Хера) или да се посяга на любимите му танцьорки – пиршество за духа му.
Митът го доказва – следват битки”, в които няма победители. А мирът е трудно постижим. След това.
Не посягайте на любимите танцьорки на Зевс в подножието на Олимп. Хера не би ви помогнала. Понеже не знае.

p.p. Смятам, че е излишно да изброявам факти и да припомням събитията около ансамбъла. Когато става дума за значимост - това е ненужно. Примитив е пайнерките (казвам го абсолютно пренебрежително) да пеят на метри от Античния, а на артистите от "Тракия" да се отнема правото да съществуват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар