надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

сряда, октомври 14, 2020

Фоторепортаж от представянето на романа на Чела Серги "Паяжината на паяка"




Домът на Йовков отново прие добрата литература. Вечерта, в която бе българската премиера на романа на Чела Серги „Паяжината на паяка“ се оказа вечер на култивиране на сетивата и чувствата. Организаторите благодарят на учениците от ЕГ „Гео Милев“ - Добрич, които прочетоха откъси от романа. Книгата бе представена от преводача д-р Христо Боев, от уредника на Литературния музей „Йордан Йовков“ д-р Кремена Митева и от Дияна Боева. Добруджанката Чела Серги (1907-1992), родена в Констанца и с български корени, заслужено получи своята българска премиера. Припомняме, че „Паяжината на Паяка“ (1938) е роман за Балчик и Букурещ, но се описват Силистра, София и други български градове. Дебютният роман на авторката е високо оценен от трима големи румънски писатели: Камил Петреску, Михаил Себастиан и Ливиу Ребряну. Модерен роман, който култивира и напомня, че само книгите преминават през времето необезпокоявано.

 




















Няма коментари:

Публикуване на коментар