надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

петък, април 12, 2019

Фоторепортаж: Край границата: Дни на румънската литература в Добрич, Балчик и Шабла

Ден първи - Добрич, Дом-паметник "Йордан Йовков".Tакова ударно четене на румънски романи направихме, че не е истина. И тихо, и приятно беше. С една дума - интересно. Благодаря на младежите от ЕГ "Гео Милев" за помощта и отзивчивостта. Специален гост на Дните - писателят от Констанца Богдан Боеру.




Богдан



Маги - почитателка на историята и романа на Богдан "777", уредник в Дома на Йовков

Приятели на Богдан

Четене: Диана, Пламен и Сияна

Неда

Яна

Певицата Неда 

Богдан, Христо и аз


Иво и Дори 





Вики
Симона
Антония

Иво
Гери


Веси
Траяна




Приятелката Креми - уредник в Дома на Йовков

Снимки от Дните Балчик и Шабла.

Пасажът (особено краят му), за който се говори в Езикова. Твърде дълго преподавам литература, знам какво предизвиква и какво не "този предмет". Радвам се на всяка  провокация...

Из "Жени" на Михаил Себастиан

Рьоне Рей няма красиво тяло, ръцете ѝ са деликатни, тънки и нежни в китката, краката треперещи и плахи, лицето матово, устните, напукани от непрестанна треска и очите потъмнели. Облечена, има, въпреки добре скроените ѝ рокли, непохватен вид, който ги превръща в чужди и неподходящи за нея. Само вечер, когато се захлажда, и тя мята копринения си бродиран шал на раменете, който я обвива цялата, успява да възвърне грацията си на растение, която Щефан бе забелязал в нея с безразличие още от първия момент, когато я бе видял. Гола изглежда много по-млада, отколкото е и хълбоците ѝ се очертават ясно и безсрамно заради дългите ѝ момински бедра.
– Рьоне, ти си най-голата жена на света.
– Говориш глупости. Как може една гола жена да е по-гола от друга?

– Може. Не разбираш, но може. Понеже да си гол не означава да си съблечен. Има голи и съблечени жени. Ти си от голите”.  
Балчик Шабла

Няма коментари:

Публикуване на коментар