надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

събота, юни 09, 2018

Финал на ученическия конкурса за Георги Марков


Приключи ученическият конкурс за есе и дигитален продукт на името на Георги Марков. Конкурсът е по повод 40-годишнината от смъртта на писателя, и се организира от ЕГ „Гео Милев” - Добрич, в партньорство с Портал „Култура” и Литературна мрежа „LiterNet”. Темата бе обявена преди няколко месеца: Европеецът Георги Марков, а акцентът бе поставен върху творчеството му. Учениците, на възраст между 14-19 години, четоха за първи път Репортажите на дисидента, а техните учители припомнят, че няма обществена, журналистическа, академична, студентска или държавна награда на негово име.
Наградите, книги с есета на писателя и световни класически произведения, се осигуряват от проект „Твоят час” на МОН, от партньорите на конкурса и от братовчеда на писателя – Любен Марков, който отговаря за паметта му. Организатори на конкурса са Дияна Боева (преподавател по български език и литература), Мария Кирилова (преподавател по ИТ) и Емилия Стефанова (преподавател по география).
В този интерактивен брой на СЛЕД-И, посветен на Георги Марков, можете да прочетете номинираните  ученически есета от конкурса и да разгледате избраните дигитални продукти: корица на книгата „Мъже” на писателя, както и презентации за живота му, една от които носи символичното наименование:  „Пътят на Георги Марков – от Княжево до Лондон”, и проследява важни топоси и интересни места от живота на българина, като емигрант и в родината му.


Снимки от атмосферата при раздаването на наградите. БРОЯТ ТУК














Няма коментари:

Публикуване на коментар