надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

неделя, юни 19, 2016

Белият град: „Хубава си моя горо” запяха деца от Украйна и Русия

С галаконцерт завърши деветото издание на Международния музикално-танцов фестивал „Слънчева България” в гр. Балчик. Фестивалът, събрал 240 млади творци от Русия, Украйна, Беларус и България, се организира със съдействието на общините Добрич и Балчик. Международно жури оцени изпълненията на участниците, чийто председател бе Игор Храмов – заслужил артист на Украйна и художествен ръководител на музикално-оперен театър в гр. Лвов. В състава на журито бе и Стоян Господинов - главен художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа”, Победа Харисов от управата на Украинския национален съюз на хореографите, както и Наталия Атанасова президент на форума.
Фестивалът  бе открит на 17 юни и продължи два дни. Целта му е да провокира интерес към фолклора на други страни, както и да насърчи творческото общуване между младите таланти. С призови места и грамоти за участие се сдобиха таланти от Петербург и Украйна.
 Публика и участници на площада встрани от Общината се изправиха, когато руски и украински деца запяха „Хубава си моя горо”. Водещият на тържеството Красимир Демирев подчерта, че това е празник на дружбата и приятелството.
Видимо бе разнообразието на танцови сюжети, школи и подходи. Усещането за музика се сливаше не само с пластиката и хореографията, а и с желанието за по-добра изява. Правеха впечатление соловите изпълнения, но и умението на децата да бъдат в танцов колектив. 

Белият град вече очаква десетото издание на „Слънчева България”. 


















Няма коментари:

Публикуване на коментар