надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

сряда, юли 11, 2012

Осиротяване


Мой познат изработва фигури от дънери на дървета, от разни чупки и протежения - пак от дърво. Понеже няма нищо общо с т.нар. "хора на изкуството", не се смята и за художник, затова и не споменавам името му. От него получих една странна и съразмерна фигура от дънер или част от дънер. Парчето дърво е измъкнато някъде откъм корена. Изобразил е лицето, многото лица на смисъла... Откъдето и да погледнеш статуетката - тя показва нещо различно. Не знам как се казва тази техника на създаване. На моменти лицата са стряскащи. Можеш да си избереш от кой ъгъл да ги гледаш.
Сякаш "монтажът" в тази семпла статуетка таи някаква тъмна сила, фокусирайки се върху детайла. Няма снобизъм в тази изработка - личат си "жилите" на дървото, цвета и остротата на нещо, което не е... опитомено! Видимо е някакво осиротяване и безнадежност в цялото.

фигура от дървоНяма коментари:

Публикуване на коментар