надявам се да ви е интересно и любопитно наоколо - алтернативността не е самоцел, а по-скоро интелигентност и сетивност... за блога
I hope you find your stay here very much to your liking - the world of alternative realities is not an end in itself, but rather intelligence and sensitivity.

четвъртък, ноември 11, 2010

За протеста на учените

by diyana ivanova boeva

Възмутително е как българските учени от БАН протестират и как никой не им обръща внимание. Последна новина. Обидно е, че дейност, която изисква потенциал и характер – умение и изключителна отдаденост, се превръща в порцион и посмешище. А нацията се гради върху съхранението на тази емоционална памет, която отваря врати на непокорство, на будност и напредък.
Вярно, че малцина се занимават с наука. Но това не са популистки и масови дейности. Толкова много ефирно време се отделя, за да ни се говори, че футболните мачове в българското първенство били купувани. Taка се оглупява. Не ме интересуват мачовете! (Нищо, че съм ЦСКА.) Учените казват, че „не може да се продължава по същия начин”. И това е по-важно. Редно е да бъдат чути.
Да ги закопчаем или да ги направим футболисти, за да ги изслуша някой. Поне. Става дума за нашите учени.

Новината не е, че английските студенти стачкуват, заради повишението на таксите си и чупят витрини. Новината е, че българските интелектуалци не го правят това с витрините.
А трябва ли?

за 1.XI

Няма коментари:

Публикуване на коментар